Logo hallo.sg.ch
Shënim: Përkthimi i makinës

Në vitin 1803, kantoni St.Gallen u themelua nga 12 peizazhe. Në varësi të rajonit, bujqësia, bagëtia dhe blegtoria praktikoheshin ose njerëzit punonin për industrinë tekstile urbane. Kjo shkaktoi një shumëllojshmëri traditash.

Shumë nga këto tradita janë formësuar edhe nga ndikimet fetare.

 Distrikti abbey i St.Gallenit ishte një qendër e rëndësishme shpirtërore e Perëndimit Evropian. Është një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s falë pasurisë së saj arkitekturore me katedralen baroke dhe koleksionit të konsiderueshëm të dorëshkrimeve origjinale.

Në shekujt e 19-të dhe 20-të, kantoni i St.Gallenit u bë gjithashtu i famshëm në botë për qëndisjen e tij. 

Në ditët e sotme, njerëzit e lidhin kantonin e St.Gallenit me OLMA, Openair St.Gallen dhe bratwurstin e famshëm St.Gallen.