Logo hallo.sg.ch
Shënim: Përkthimi i makinës

Që bashkëjetesa paqësore të jetë e mundur për të gjithë, duhen rregulla. Këto janë të përcaktuara në rregullat e shtëpisë. Rregullat e shtëpisë zbatohen për të gjithë banorët dhe janë pjesë e marrëveshjes së qirasë.

Duhanpirësit

Në shumicën e rasteve, pirja e duhanit është e ndaluar në shkallë, në ashensor dhe në zonat e përbashkëta. 

Ka edhe apartamente që u jepen vetëm njerëzve që nuk pinë duhan.

Hapësira të përbashkëta

Mos lini sende personale në korridor, korridore dhe zona të tjera të përbashkëta.  

Në korridor, ju lejohet vetëm të transportoni objekte të rënda (kuti, mobilje etj.) mbi shkallë dhe dysheme me një sipërfaqe mbrojtëse.

Hedhja e mbeturinave

Mos e lini qesen e plehrave në korridor. Nëse ka një enë, ju duhet të depozitoni plehrat direkt atje.

Mbeturinat mund të depozitohen ose të ruhen vetëm në vendet e caktuara. 

Mos hidhni në tualet objekte të forta, hi, mbeturina mbeturinash, tamponë higjienikë dhe pelena të disponueshme, mbeturina macesh, etj. 

Barbecue

Kur barbecuing në ballkonet dhe ndenjëset e kopshtit, ju duhet të jeni të vëmendshëm ndaj banorëve të tjerë të shtëpisë.

Periudhat e pushimit

Si pushimi i natës, ashtu edhe periudhat e tjera të pushimit duhet të vërehen. Në parim, periudhat e pushimit të mëposhtme zbatohen:

Pushimi i pasdites: nga ora 12 e mesditës deri në orën 13: 00.

Pushimi i natësnga ora 20 ose 22:00 deri në 6 ose 7 të mëngjesit.

Të dielave publike dhe festave publike: gjithë ditën

   

Bëj muzikë

Ju lejohet të bëni muzikë vetëm pas orës 8:00 të mëngjesit dhe vetëm deri në orën 21:00. Gjithashtu nuk lejohet gjatë kohës së drekës nga ora 12.00 - 13.00.

Pajisjet muzikore dhe televizori mund të jenë aq të zhurmshëm sa të mos shqetësojnë fqinjët e tjerë (volumi i dhomës). 

Vende parkimi, garazhe, vende parkimi

Hapësirat private të parkimit dhe garazhit përdoren nga qiramarrësit për një pagesë.

Vendet e parkimit të vizitorëve nuk janë të destinuara për qiramarrësit, por vetëm për vizitorët e tyre.

Biçikletat, motoçikletat dhe karrocat mund të parkohen në vendet e caktuara.  

Pastrimi

Në një ndërtesë banimi, kujdestari është përgjegjës për vendet publike si shkallët, korridori i bodrumit, korridori i korridorit etj.) Përgjegjës.

Ai gjithashtu kujdeset për heqjen e dëborës në dimër.

Nëse nuk ka kujdestar, ju si qiramarrës duhet ta bëni këtë vetë.

Duke bërë lavanderi

Nëse e ndani dhomën e lavanderisë me qiramarrësit e tjerë,  atëherë zakonisht ka një plan larjeje. 

Pas përdorimit, pastroni dhomën e lavanderisë për qiramarrësin tjetër. 

Lavatriçe ose tharëse tumble mund të mos përdoret nga ora 22.00-06.00. 

Kopshti dhe oborri

Administrata ose kujdestari përcakton se si ju lejohet të përdorni kopshtet dhe oborrin.